Zmien skórke
Logo Polygamii

Informacja prasowa: CD Projekt o Wiedźminie 2

18.09.2009 Paweł Dembowski

W związku z wyciekiem filmiku prezentującego drugą część Wiedźmina , zatytułowaną The Witcher 2: Assassins of Kings, CD Projekt RED opublikował oficjalne oświadczenie.

Firma CD Projekt RED opublikowała swoje oficjalne stanowisko odnośnie wydarzeń związanych z 'wyciekiem' filmu przedstawiającego grę Wiedźmin 2.

Oczywiście nie będę zaprzeczał faktom. Film, który wczoraj pojawił się w Internecie przedstawia nasz najnowszy projekt, Wiedźmina 2, nad którym pracujemy już od jakiegoś czasu. Stworzyliśmy go pół roku temu, na potrzeby prezentacji pierwszej grywalnej wersji tytułu. " powiedział Adam Kiciński, szef studia CD Projekt RED. "W chwili obecnej trwają poszukiwania potencjalnego wydawcy (lub wydawców) dla tego tytułu, a sam wyciek jest niekontrolowanym efektem ubocznym tych działań. Na dzień dzisiejszy powstrzymujemy się od wszelkich komentarzy odnośnie samej gry.".

Więcej informacji i materiałów prasowych na temat Wiedźmina 2 zostanie udostępnionych wraz z oficjalnym ogłoszeniem projektu.

Najwyraźniej, przynajmniej oficjalnie, nie jest to "wyciek kontrolowany". Ale nigdy nic nie wiadomo… W każdym razie i tak, zważywszy na przeważająco pozytywne reakcje na film, przysłużył się on CDP. Osobiście nie mogę się doczekać dalszych informacji o grze – szczególnie potwierdzenia (mam nadzieję) pogłosek, że równocześnie z wersją na PC ukażą się również wersje konsolowe.

Wiedźmin 2 – zobacz wideo